Бели, черни, смесени. Грациозни, гальовни, шумни, изнервени, любвеобилни. Техният стрийт стайл

...
Бели, черни, смесени. Грациозни, гальовни, шумни, изнервени, любвеобилни. Техният стрийт стайл
Коментари Харесай

Софийските мацки в цялата им прелест

Бели, черни, смесени. Грациозни, гальовни, шумни, изнервени, любвеобилни. Техният стрийт стайл е безподобен. Всичко това са софийските котки. Често не виждаме бездомните животни, тъй като сме забързани и потънали в всекидневието си, написа Вести бг.
А те, с изключение на, че се борят безусловно сами с живота, някак са съумели да запазят дивото и красивото в себе си. И в случай че не сме съумели да се насладим на нужната дневна доза котешка хубост, за нас се грижи една известна Фейсбук страница – Cats of Sofia.

Там са уловени най-интересните моменти от котешките потайности на столицата.

„ Както земята не е дом единствено на хората, по този начин и София не е град населяван единствено от тях. Котките на София са на всички места, надничащи от някое мазе, на припек върху нечия кола, топлещи се върху капака на някоя шахта зимата или огласящи квартала нощем, когато са в любовно въодушевление. “, споделя създателят на плана, който сортира за нас най-интересното от света на котешкия живот.

Без да сме гении, можем да се сетим, че зимата идва, а с нея изискванията за живот за бездомните животни стават доста по-трудни.

„ Страницата има за цел просто да покаже тези котки, да покаже, че както хората всяка от тях има своята неповторима багра, взор, темперамент и орис и също са живи същества. В последна сметка, улицата не е най-подходящият дом за тях и е прелестно, когато хора взимат и приютяват животни в своите домове, правейки един живот по-щастлив “, добавя основателят на страницата.

Това е положително увещание за всички, които желаят да бъдат потребни и несъмнено, могат да си го разрешат.

А ние единствено можем да си пожелаем някой ден котките на София, Пловдив и всички останали градове да ни поканят на фотосесии в топли и уютни домове. Защото са намерили такива.

Завършваме с откъс от Миленита и нейната ария " Черни котараци ", който споделя мъдрото: " Мац пис-пис-пис ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР